- celá dršťka 1 kus
- zelenina (hrášek, mrkev, petržel, celer, kedlubna) 300 g
- máslo 1 oříšek
- hladká mouka (na jíšku) 2 lžíce
- olej
- 1 cibule
- vegeta 1 lžička
- sůl
- pepř
- sladká červená paprika 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- zelená petrželka 1 hrst
Dršťky musíme asi patnáct minut předvařit. Pak vše slijeme, dobře umyjeme a dáme znovu vařit do nové vody. Přidáme zeleninu a vaříme do změknutí. Dochutíme Vegetou, majoránkou, solí a pepřem. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku s paprikou a uděláme tmavší jíšku, kterou zahustíme polévku podle chuti.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drstkova-polevka [On-line 28.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář