4 porce
- 500 g předvařených drštěk
- 50 g sádla
- 200 g cibule
- 100 g hladké mouky
- 25 g sladké papriky
- 2 l hovězího vývaru
- mletý kmín
- česnek
- majoránka
- chilli
- sůl
- pepř
Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, důkladně prosmažíme a pak přijde na řadu paprika. Tu orestujeme jen velmi krátce, zalijeme vývarem a asi 20 minut provaříme. Poté přidáme předvařené dršťky a vaříme tak dlouho, dokud zcela nezměknou. Na závěr polévku dochutíme pepřem, kmínem, česnekem, majoránkou a solí, a kdo má rád, může přidat i chilli. Dršťková polévka chutná nejlépe druhý den, až se zaleží, ale pokud ji po dochucení necháte ještě hodinu až dvě pozvolna provářet, bude skvělá i tak.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/447-drstkova-polevka/
Poslední tip, trik či komentář