reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dršťková polévka

4 porce

  • 500 g předvařených drštěk
  • 50 g sádla
  • 200 g cibule
  • 100 g hladké mouky
  • 25 g sladké papriky
  • 2 l hovězího vývaru
  • mletý kmín
  • česnek
  • majoránka
  • chilli
  • sůl
  • pepř

Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, důkladně prosmažíme a pak přijde na řadu paprika. Tu orestujeme jen velmi krátce, zalijeme vývarem a asi 20 minut provaříme. Poté přidáme předvařené dršťky a vaříme tak dlouho, dokud zcela nezměknou. Na závěr polévku dochutíme pepřem, kmínem, česnekem, majoránkou a solí, a kdo má rád, může přidat i chilli. Dršťková polévka chutná nejlépe druhý den, až se zaleží, ale pokud ji po dochucení necháte ještě hodinu až dvě pozvolna provářet, bude skvělá i tak.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/447-drstkova-polevka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.