reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené dršťky po uzenářsku

  • 1 kg drštěk
    100 g sádla
    250 g cibule
    400 g uzeného vepřového boku
    2 paličky česneku
    mletý zázvor
    mletý kmín
    mletý pepř
    majoránka
    mleté nové koření
    sůl
    chilli papričky
    zelená cibulka
    hovězí vývar

Na sádle orestujeme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, a až lehce zezlátne, přidáme ještě prolisovaný česnek a po chvíli i zázvor, kmín, pepř, majoránku a mleté nové koření. Osolíme, zalijeme trochou vývaru, podle chuti přidáme najemno nakrájené chilli papričky a zelenou cibulku, krátce provaříme a nakonec smícháme s do měkka uvařenými dršťkami. Podlijeme trochou vývaru, ochutnáme, a jsme-li s výslednou chutí spokojeni, dáme do trouby na 180 stupňů zapéct do zlatova.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/448-zapecene-drstky-po-uzenarsku/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.