Suroviny
- hotová jíška dle potřeby
- hlíva ústřičná 1 kg
- cibule 1 ks
- olej 100 ml
- vývar 2 l
- kmín
- pepř černý mletý
- sůl
- paprika sladká mletá
- majoránka
Cibuli a hlívu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, hlívu nakrájíme na nudličky. Cibuli osmažíme dozlatova a přidáme nudličky hlívy, necháme vydusit. Pak základ polévky zasypeme mletou paprikou nebo gulášovým kořením. Podlijeme vývarem, může to být jen i voda s kostkou masoxu a vaříme asi čtvrt hodiny. Nakonec dršťkovou polévku z hlívy osolíme, dochutíme kořením – majoránkou, kmínem, pepřem, nakonec zahustíme instantní jíškou. Dršťkovou z hlívy ústřičné už jen krátce povaříme a můžeme podávat.
Zdroj: Dršťková polévka z hlívy ústřičné; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drstkova-polevka-z-hlivy-ustricne [On-line 27.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář