4 porce
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku do základu
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 300 g rajčatového pyré
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 100 ml 33% smetany
- 1,2 l hovězího vývaru
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku na dochucení
- 1 lžíce sušené majoránky
- 800 g očištěných a uvařených drštěk
- střik worcesterské omáčky
- 1 lžička nasekaného tymiánu a rozmarýnu
- sůl
- 2 lžíce másla
- 4 žampiony
- 2 kyselé okurky
- 2 plátky šunky
Na rozehřátém oleji a másle osmahneme cibulku dorůžova, krátce opečeme i nasekaný česnek (4 stroužky), zaprášíme paprikou, krátce osmahneme, vmícháme rajčatové pyré, plnotučnou hořčici, smetanu a hovězí vývar. Necháme redukovat do konzistence omáčky, moukou nezahušťujeme.
Rajčátka zbavíme semínek, nakrájíme je na kostičky a vmícháme do zredukované omáčky spolu s česnekem utřeným se solí, majoránkou, na nudličky nakrájenými dršťkami. Dochutíme nasekaným rozmarýnem a pár kapkami worcesterské omáčky, solí.
Dršťky servírujeme s na másle opečenými žampiony, nakrájenou kyselou okurkou a šunkou. Podáváme s chlebem.
Zdroj: Dršťky à la stroganoff; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1637-drstky-r-la-stroganoff/ [On-line 31.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář