4−6 porcí
Dušené vnitřnosti provází intenzivní příměs slaniny, kterážto má za následek, že chuť pokrmu je tak přitažlivá, až se stává nebezpečně nakažlivou. Finančně i technologicky nenáročné jídlo, na které se zapomíná. Proto jej pojďme společně oprášit a občas ho zařadit do jídelníčku. Je to skutečná lahůdka.
- 1 kg směsi drůbežích jater a srdíček
- 150 g cibule
- 80 g špeku
- 10 g hladké mouky
- asi 600 ml vody
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
příloha − chléb nebo rýže
Játra a srdíčka očistíme, opláchneme studenou vodou. Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme.
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme dozlatova na vypečeném špeku, přidáme drcený kmín, srdíčka, osmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka, potom přidáme játra, uvaříme doměkka a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s chlebem nebo rýží.
Zdroj: Drůbeží játra a srdíčka na slanině; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1034 [On-line 16.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář