reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drůbeží játra a srdíčka na slanině

4−6 porcí
Dušené vnitřnosti provází intenzivní příměs slaniny, kterážto má za následek, že chuť pokrmu je tak přitažlivá, až se stává nebezpečně nakažlivou. Finančně i technologicky nenáročné jídlo, na které se zapomíná. Proto jej pojďme společně oprášit a občas ho zařadit do jídelníčku. Je to skutečná lahůdka.

  • 1 kg směsi drůbežích jater a srdíček
  • 150 g cibule
  • 80 g špeku
  • 10 g hladké mouky
  • asi 600 ml vody
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • sůl

příloha − chléb nebo rýže

Játra a srdíčka očistíme, opláchneme studenou vodou. Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme.

Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme dozlatova na vypečeném špeku, přidáme drcený kmín, srdíčka, osmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka, potom přidáme játra, uvaříme doměkka a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s chlebem nebo rýží.

Zdroj: Drůbeží játra a srdíčka na slanině; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1034 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.