reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drůbeží paštika s bagetkou

Suroviny

  • máslo 250 g
  • kuřecí nebo kachní játra 500 g
  • cibule 1 ks
  • drůbeží vývar 200 ml
  • bílé víno 120 ml
  • provensálské koření 1-2 lžičky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • šalvějové lístky na ozdobu

Domácí bagetka:

  • hladká mouka 500 g
  • droždí 1 kostka
  • teplá voda dle potřeby
  • sůl 1 lžička
  • cukr 1 špetka

Paštika: Očistíme játra a pokrájíme je na menší kousky. V pánvi na dvou lžících másla zpěníme cibuli. Přidáme játra, mícháme, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijeme vývarem a vínem.Osolíme, opepříme, posypeme provensálskými bylinkami, přiklopíme a vaříme 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypneme a vlijeme do hlubší nádoby s plochým dnem. Přidáme pokrájené změklé máslo a mixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnáme, případně dosolíme a opepříme – paštika by měla být lehce přesolená. Rozdělíme do nádobek. Rozehřejeme 50 g másla se šalvějí a povrch každé porce zalijeme máslem. Zakryjeme potravinovou fólií nebo víčkem a necháme dobře vychladit a ztuhnout.

Domácí bagetka: Z mouky, teplé vody, soli, špetky cukru a rozdrobeného droždí dobře uhněteme kynuté těsto, které necháme na teple vykynout. Vyválíme z něj dlouhé bagetky, které dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a upečeme dozlatova.

Zdroj: Drůbeží paštika s bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-pastika-s-bagetkou  [On-line 22.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.