- citron 1 kusu
- mléko 2 lžíce
- vanilkový cukr 1 balení
- mascarpone 2 šálku
- kysaná smetana 70 ml
- máslové sušenky 1 balení
Sušenky rozdrobíme a smícháme se dvěma lžícemi mléka a kůrou z citronu. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno formy s odnímatelným dnem. V míse smícháme mascarpone, smetanu, vanilkový cukr a citronovou šťávu z půlky citronu. Materiál utřeme a vzniklou směs dáme na sušenkové těsto. Ozdobíme plátky z půlky citronu a dáme vychladit do lednice, dokud dort neztuhne (nejméně na dvě hodiny).
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dublinsky-cheesecake [On-line 10.11.2011]
Holky ve videu Prostřeno říkala na kolik stupňů, myslím 180 a na hodinu, ale jistě to nevím
Také jsem viděla,že se dort v pořadu prostřeno pekl,ale v receptu o tom nejni ani čárka
Ted nevim ,ale myslim ze se ten cheesecake pekl,ale zajimalo by me na kolik stupnu a jak dlouho.Dekuji