reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené artyčoky plněné telecím masem

  • 4 čerstvé artyčoky
    0,6 kg telecího mletého masa (vysoký roštěnec)
    2 vejce
    0,2 l bílého vína
    česnek dle chuti
    petržel – čerstvá plochá nať
    0,2 l olivového oleje extra virgin
    0,1 kg strouhanky
    0,5 kg citronů
    0,5 l drůbežího vývaru
    0,1 kg sýra parmazán
    1x bílý chléb italského typu
    sůl, pepř

Artyčoky důkladně očistíme – zejména vnitřky – a potřeme citronem, aby nezčernaly. Mleté telecí maso smícháme s vejci, strouhankou, parmazánem, česnekem, petrželí, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme a vzniklou směsí naplníme artyčoky uvnitř i mezi listy. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme celý česnek, artyčoky krátce orestujeme a zalijeme vývarem a bílým vínem. Artyčoky podusíme doměkka a podáváme s bílým chlebem

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/387-dusene-artycoky-plnene-telecim-masem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.