reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zajíc na smetaně

  • 1 zajíc
    0,5 kg mrkve
    0,5 kg celeru
    0,2 kg petržele
    0,3 kg cibule
    0,5 l bílého vína na naložení
    0,1 kg cukru
    divoké koření – černý pepř, bobkový list, nové koření
    0,3 kg másla
    0,5 l smetany 33%
    0,1 l oleje na smažení
    0,2 kg uzeného špeku (plátky)
    čerstvý tymián
    0,1 kg hladké mouky
    sůl, pepř
    2 citrony
    1 brusinkový kompot (Darbo)
    šlehačku

Zajíce vykostíme a přes noc naložíme do kořenové zeleniny, koření s trochou vína a tymiánu.
Druhý den zajíce vyndáme, osolíme a opepříme, položíme na něj plátky slaniny a zavineme jej do rolády. Roládu převážeme provázkem a v hrnci na oleji ji ze všech stran opečeme.
Po opečení ji vyjmeme a ve stejném hrnci orestujeme novou kořenovou zeleninu, kterou máme nakrájenou na kostičky. Dále přidáme cibuli a koření a cukr. Necháme vše společně zkaramelizovat, odpařit, vložíme naši roládu ze zajíce a zalijeme základ vývarem nebo vodou. Roládu podusíme doměkka, vyndáme ji ze základu, který lehce zahustíme zásmažkou.
Poté základ rozmixujeme, přepasírujeme a přidáme smetanu. Vše krátce povaříme a omáčku dochutíme, solí, pepřem citronovou šťávou a dle potřeby cukrem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/390-zajic-na-smetane/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.