reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karlovarský knedlík se zelenou petželkou

  • 250 g opečené pokrájené housky.
    30 g másla,
    250 ml mléka.
    2 vejce
    listy petržele
    muškátový oříšek
    50g hrubé mouky
    sůl

Rozpustíme máslo a do něj vlažné nalijeme mléko. Přidáme žloutky a promícháme. Směs nalijeme na opečené pokrájené housky a znovu vše dobře promícháme. Přidáme nadrobno posekané listy petržele a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Přisypeme hrubou mouku a osolíme. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs vyklopíme do vyždímané utěrky a zformujeme knedlík. Dobře uvážeme – jeden provázek hned za knedlíkem a další o cca 5 cm dále a takto připravený knedlík vložíme do vařící osolené vody a velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní provázek, knedlík obrátíme a pomalu vaříme ještě 20 minut.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/392-karlovarsky-knedlik-se-zelenou-petzelkou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.