reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené jehněčí lýtko

Ingredience

  • 2 ks jehněčího lýtka
  • Olivový olej
  • 50 g celeru
  • 2 mrkve
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • Černý pepř celý
  • Koriandr celý
  • 1,5 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml červeného vína
  • 400 ml jehněčí nebo telecí vývar
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Saturejka

Jehněčí lýtka nejdříve osolte a opepřete, pak do nich sůl a pepř zapracujte. V kastrolu rozpalte olej a lýtka v něm opečte ze všech stran dohněda. Pak maso z kastrolu vyndejte, vložte nakrájený celer, mrkev a česnek, přidejte celý pepř a koriandr a restujte dohněda. Později přidejte cibuli a po pár minutách rajský protlak. Jakmile bude zelenina opečená, zalijte ji jehněčím nebo telecím vývarem a červeným vínem. Pak vložte maso, přidejte saturejku, rozmarýn a tymián, přikryjte pokličkou a v troubě duste asi 1,5 hodiny na 160 stupňů.

Zdroj: Dušené jehněčí lýtko; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2866-dusene-jehneci-lytko/ [On-line 26.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.