Ingredience
- 2 ks jehněčího lýtka
- Olivový olej
- 50 g celeru
- 2 mrkve
- 3 cibule
- 3 stroužky česnek
- Černý pepř celý
- Koriandr celý
- 1,5 lžíce rajčatového protlaku
- 150 ml červeného vína
- 400 ml jehněčí nebo telecí vývar
- Tymián
- Rozmarýn
- Saturejka
Jehněčí lýtka nejdříve osolte a opepřete, pak do nich sůl a pepř zapracujte. V kastrolu rozpalte olej a lýtka v něm opečte ze všech stran dohněda. Pak maso z kastrolu vyndejte, vložte nakrájený celer, mrkev a česnek, přidejte celý pepř a koriandr a restujte dohněda. Později přidejte cibuli a po pár minutách rajský protlak. Jakmile bude zelenina opečená, zalijte ji jehněčím nebo telecím vývarem a červeným vínem. Pak vložte maso, přidejte saturejku, rozmarýn a tymián, přikryjte pokličkou a v troubě duste asi 1,5 hodiny na 160 stupňů.
Zdroj: Dušené jehněčí lýtko; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2866-dusene-jehneci-lytko/ [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář