reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené kuře v červeném víně

Ingredience

  • kuřecí stehna 5 kusů
  • česnek 1 palička
  • žampiony 10 kusů
  • červené víno 200 ml
  • rajský protlak 2 lžíce
  • drůbeží vývar 500 ml
  • olivový olej dle potřeby 1 dávka
  • kus másla 1 dávka
  • tymián 3 snítky
  • sůl a pepř 1 špetka

na gratinované brambory:

  • smetana 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • tymián 3 snítky
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • cibule 1 kus
  • brambory 500 g
  • kvalitní sýr 100 g
  • baby špenát 1 balení
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Nejprve rozehřejeme máslo s olejem. Osolená a opepřená stehna opečeme dozlatova a dáme je stranou. Do kastrolu vložíme další máslo a doměkka orestujeme půlkolečka cibule. Přidáme drcený česnek, malé hlavičky nebo kousky hub a zalijeme vínem. Počkáme, až se alkohol vyvaří. Přimícháme protlak a provaříme, vhodíme tymián a zalijeme vývarem. Maso vrátíme a necháme ho podusit doměkka. Zvýšíme plamen a necháme polovinu omáčky zredukovat.

2. Na brambory smícháme koření se smetanou, provaříme asi 20 minut a necháme zchladit. Brambory nakrájené na plátky namáčíme ve smetanové omáčce a vkládáme do máslem vymazané ohnivzdorné nádoby v pořadí: brambory, kroužky cibule, špenát, nastrouhaný sýr. Opakujeme, dokud je třeba. Skončíme bramborami, které zalijeme zbytkem smetany. Poté dáme zapéct a podáváme ke kuřeti.

Zdroj: Dušené kuře v červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dusene-kure-v-cervenem-vine  [On-line 05.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.