reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Toskánská tomatová

Ingredience

  • drůbeží nebo zeleninový vývar 600 ml
  • rajčatové pyré 250 ml
  • cherry rajčata 150 g
  • fazolové lusky 150 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • česnek 6 stroužků
  • cukr 1 lžíce
  • provensálské koření 1 lžička
  • rohlíky (den staré) 2 kusy
  • tvrdý sýr 40 g
  • šunka 40 g
  • kousek másla 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Česnek nakrájíme na tenké plátky a orestujeme opatrně na oleji (má tendenci se připalovat). Přidáme k vývaru, do kterého jsme už zamíchali rajský protlak. Dodáme fazolky a pokrájená rajčátka a povaříme asi pět minut. Ke konci dochutíme solí, kořením, bylinkami a dosladíme dle chuti cukrem.

2. Zatímco se polévka vaří, nakrájíme rohlíky na kolečka, posypeme je nastrouhaným sýrem a šunkou a vložíme do rozpálené trouby. Opečené tousty položíme na dno talíře, přelijeme polévkou a servírujeme. Když vynecháme šunku, bude polévka také pro vegetariány.

Zdroj: Toskánská tomatová; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/toskanska-tomatova [On-line 05.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.