reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené závitky z roštěnce, bramborové krokety

6 porcí

  • 1,2 kg nízkého hovězího roštěnce
  • sůl
  • 1+3 cibule
  • 80 g špeku
  • 150 g uzeného libového masa
  • 1 větší kyselá okurka
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g kapary
  • plocholistá petrželka
  • 100 g másla
  • 1 lžíce sardelové pasty
  • 80 g sádla
  • 20 g hladké mouky
  • hovězí vývar
  • plnotučná hořčice
  • 200 ml zakysané smetany

na podávání

  • 100 g brusinek

Nízký roštěnec očistíme a nakrájíme na 6 stejných plátků. Jemně je přes folii rozklepeme a osolíme.

Jednu cibuli, špek, uzené maso a kyselou okurku nakrájíme taktéž na malé kostičky, česnek utřeme, kapary a petrželku nasekáme najemno. Vše promícháme se změklým máslem a sardelovou pastou.

Směsí potřeme plátky masa, dobře zarolujeme a svážeme motouzem.

Závitky zprudka opečeme na sádle ze všech stran, přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli a zarestujeme do zlatohněda, lehce zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, aby byly závitky zakryté, a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme.

Měkké závitky vyjmeme, odstraníme motouz. Omáčku dochutíme solí, hořčicí, zredukujeme nebo zředíme vývarem na potřebnou konzistenci a zjemníme smetanou. Krátce společně povaříme, můžeme propasírovat. Na talíř servírujeme našikmo prokrojený závitek s omáčkou a brusinkami.

bramborové krokety

  • 1 kg brambor
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 50 g másla
  • 3 žloutky
  • hladká mouka
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • slunečnicový olej na smažení

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, poté slijeme a necháme vysušit v troubě nebo na utěrce.

Osušené brambory prolisujeme, přidáme muškátový oříšek, rozpuštěné máslo a žloutky. Těsto necháme dobře vychladit.

Z těsta tvarujeme válečky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a na oleji smažíme dozlatova. Odkládáme na savý papír.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-26.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=771

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.