reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušený hovězí krk na zeleném pepři s dýní

6 porcí

  • 1000 g hovězího krku
  • drcený pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 700 g červené cibule
  • snítka tymiánu
  • 4 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • 0,75 l červeného vína
  • 0,5 l masového vývaru
  • 1 větší brambor
  • 100 g másla
  • 40 g nakládaného zeleného pepře
  • střik koňaku

Dýně

  • 100 g másla
  • 1 kg dýně hokaido
  • bílé víno
  • mletý pepř
  • sůl

Hovězí krk nakrájíme na větší kusy, ochutíme ho pepřem a solí.

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji a přidáme maso, které dobře ze všech stran opečeme. Přidáme koření – tymián a bobkový list, rozmáčknuté stroužky česneku, opečeme, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

Kusy masa vyjmeme, omáčku zahustíme nastrouhanou bramborou, povaříme, vyjmeme bylinky a rozmixujeme.

Na másle osmahneme kuličky zeleného pepře, oflambujeme a vmícháme do omáčky. Do omáčky vložíme zpět maso, prohřejeme a podáváme s dýní či bramborovými přílohami či rýží.

Očištěnou dýni nakrájíme na drobné kostičky a opečeme ji na másle, zastříkneme vínem, podusíme. Když je na skus, dochutíme pepřem a solí.

Zdroj: Dušený hovězí krk na zeleném pepři s dýní; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1647-duseny-hovezi-krk-na-zelenem-pepri-s-dyni/  [On-line 22.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.