Ingredience:
- 5 plátků vepřové krkovice,
- 5 kuřecích stehenních řízků,
- olivový olej,
- čerstvé bylinky (viz níže):
- tymián,
- rozmarýn,
- oregano,
- šalvěj,
- grilovací koření s bylinkami,
- pepř,
- hrubá sůl.
Bramborový špíz:
- malé brambůrky,
- 150 g anglické slaniny,
- malé cibulky nebo čtvrtky cibule,
- rozmarýnová sůl,
- alobal
Chřestová omáčka:
- svazek zeleného chřestu,
- 50 g slaniny,
- 1 smetana (30%),
- 50 g parmezánu
1. Krkovici naklepeme, osolíme,opepříme, vetřeme bylinkový olej a necháme nejméně hodinu uležet v marinádě. Grilujeme na rozpáleném grilu.
2. Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, česnek a čerstvé bylinky a olej. Necháme hodinu odležet. Potom grilujeme na rozpáleném grilu.
3. Očištěné brambůrky i se slupkou střídavě napichujeme s cibulkou a kousky slaniny na špejle a nakonec posypeme rozmarýnovou solí. Zabalíme do alobalu a dáme péct na půl hodiny na rozpálený gril.
3. Slaninu nakrájíme na kousky a orestujeme. Přidáme oloupaný a na kousky nakrájený chřest a dál zprudka orestujeme. Potom zalijeme smetanou s nastrouhaným parmezánem. Dochutíme solí a pepřem a necháme povařit a zredukovat na hustší omáčku.
Zdroj: Dva druhy masa na grilu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dva-druhy-masa-na-grilu [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář