reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dva na zastávce

  • 1,8 kg hovězího masa
  • 2 kedlubny
  • 1 paprika
  • 200 ml smetany na vaření
  • černý pepř (mletý)
  • Vegeta nebo sůl
  • provensálské koření
  • zázvor
  • mouka hladká (na zahuštění)
  • mléko (podle potřeby)

Do hrnce vložíme maso, kedlubnu, papriku, přidáme mletý pepř a Vegetu, zalijeme vodou a vaříme, dokud maso úplně nezměkne. Uvařené maso vyndáme z hrnce. Vývar v hrnci rozmixujeme včetně kedlubny a papriky. Omáčku uvedeme do varu. Rozmícháme smetanu s trochou hladké mouky a pomalu vmícháme do vývaru. Dochutíme zázvorem a provensálským kořením.

Maso nakrájíme na dlouhé plátky. Dva plátky rozložíme na talíř a polovinu masa polejeme omáčkou. Do hrnečku, který vypláchneme studenou vodou, nabereme rýži a vyklopíme na talíř. Na maso položíme dvě flambované karotky a ihned podáváme.

Příloha 1

  • 500 g rýže na rizoto
  • 1 velká cibule
  • 2 polévkové lžíce Vegety
  • olej (na opražení cibule)
  • 750 ml vody

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji mírně dozlatova. Přidáme rýži, kterou opražíme s cibulí za stálého míchání, dokud mírně nezesklovatí. Přidáme 750 ml vody a dvě menší polévkové lžíce Vegety. Uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou, odstavíme a necháme 20 minut dojít.

Příloha 2

  • 1 kg mrkve
  • 100–150 g cukru krystal

Karotku očistíme a necháme na ní asi 3 až 5 cm natě. Položíme vedle sebe na plech a posypeme cukrem. Vložíme do rozehřáté trouby (200 °C) a necháme zkaramelizovat.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dva-na-zastavce [On-line 10.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.