reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka a là Daňková

  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • máslo 200 g
  • parmezán 5 g
  • olej 1 dávka
  • mléko 500 ml
  • dýně 1 kg
  • zeleninový bujon 1 ks (nebo zeleninový vývar)
  • houska 1 dávka
  • pažitka 1 kg

Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonu. Necháme povařit, dokud dýně zcela nezměkne, rozmixujeme ručním šlehačem a dochutíme dle potřeby. Popřípadě ještě zahustíme. Podáváme s hoblinkou parmezánu a osmaženými krutonky z housky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-la-dankova-polevka [on-line 1.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.