- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- máslo 200 g
- parmezán 5 g
- olej 1 dávka
- mléko 500 ml
- dýně 1 kg
- zeleninový bujon 1 ks (nebo zeleninový vývar)
- houska 1 dávka
- pažitka 1 kg
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonu. Necháme povařit, dokud dýně zcela nezměkne, rozmixujeme ručním šlehačem a dochutíme dle potřeby. Popřípadě ještě zahustíme. Podáváme s hoblinkou parmezánu a osmaženými krutonky z housky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-la-dankova-polevka [on-line 1.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář