reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňový chléb

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml vlažné vody
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • 200 g dýňového pyré
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 hrsti dýňového semínka
  • slaná voda na potření

Mouku přesejeme do mísy, uděláme důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažnou vodou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

Když kvásek vyběhne, vmícháme dýňové pyré, nahrubo rozdrcené vlašské ořechy a dýňová semínka (část ponecháme na posypání). Vypracujeme těsto, poprášíme moukou a necháme v utěrkou zakryté míse hodinu kynout, během kynutí promísíme.

Poté přendáme do chlebové formy vyložené pečicím papírem, potřeme slanou vodou, posypeme dýňovým semínkem a necháme ještě 20 minut kynout a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45−60 minut.

Pozn.: dýňové pyré připravíme tak, že slupky a semen zbavenou dýni (druh hokaido se nemusí loupat) nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu oleje a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme a rozmixujeme.

Zdroj: Dýňový chléb; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1623-dynovy-chleb/  [On-line 28.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.