Ingredience
- cibule 2 kusy
- menší mrkev 2 kusy
- kousek malého celeru 1 dávka
- malá dýně (hokkaidó) 2 kusy
- smetana ke šlehání 33% 1 kelímek
- sůl a pepř 1 špetka
- kari 1 špetka
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme nastrouhanou zeleninu a znovu orestujeme, aby mrkev pustila barvu. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme, přidáme trochu pepře a kari koření. Zalijeme vodou těsně nad dýni a dusíme doměkka asi 20 minut. Poté rozmixujeme, podle potřeby ještě dochutíme a zjemníme smetanou. Kdyby byla polévka příliš hustá, zředíme ji vodou. Do polévky vložíme opečený toust vykrojený do nějakého tvaru. Nakonec stříkneme kopeček šlehačky a můžeme i lehce posypat skořicí.
Zdroj: Dýňový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynovy-krem [On-line 10.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář