Krém
- ½ l mléka
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- 125 g másla
- 2 balíčky kokosového pudinku
- 1 hořká čokoláda
Těsto
- 0,5 hrnku oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- 2 vejce
- 0,5 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1 lžíce kakaa
- 2 hrnky hladké mouky
- hořká čokoládová poleva
Při přípravě těsta smícháme všechny ingredience a pečeme asi 45 minut na 150 °C.
Máslo vyšleháme s cukrem a do pěny, postupně zašleháme pudink a zakysanou smetanu. Vzniklý hustý krém necháme vychladit.
Těsto potřeme vysokou vrstvou krému, který polijeme hořkou čokoládou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/eskymacke-rezy [On-line 2.6.2011], citace
Můžete mi prosím někdo sdělit, co si představit pod pojmem hořká čokoládová poleva, která se dává do těsta. Zda se jedná o polevu, která se v sáčku rozehřívá a používá se pak na polévání moučníků, nebo existuje ještě nějaká jiná, která lze přidat do těsta a pak následně péct. Děkuji