Ingredience
- vepřová krkovice nebo kýta 1 kg
- hořčice plnotučná 1 balení
- cibule 1 kus
- olej 1 dávka
- cibule 1 kus
- vývar z masoxu 30 g
- smetana 1 dávka
- vejce natvrdo 4 kusy
- menší kyselé okurky 3 kusy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran silně potřeme hořčicí. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a dusíme doměkka – je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a dokončíme omáčku. Rozmixujeme ji a zjemníme smetanou a nakonec nahrubo nastrouháme vejce a okurku a pořádně vmícháme do omáčky. Prohřejeme, dochutíme a podáváme s masem a dušenou rýží.
Zdroj: Falešné španělské ptáčky, rýže; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/falesne-spanelske-ptacky-ryze [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář