Ingredience
- libovější vepřová krkovice 800 g
- kus másla 1 dávka
- hladká mouka na obalení 1 dávka
- cibule 2 kusy
- plnotučná hořčice 1 dávka
- tvrdý sýr na strouhání 150 g
- brambory 1 kg
- grilovací koření 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany je obalíme v mouce, druhou stranu bohatě potřeme hořčicí. Větší pekáč vytřeme máslem. Na něj položíme maso pomoučenou stranou dolů. Horní část masa zasypeme bohatě cibulí,nakrájenou na půlměsíčky a to celé zakryjeme vrstvou strouhaného sýra. Dáme do trouby a pečeme na 160stupňů asi 30minut.
2. Příloha: Brambory uvaříme doměkka, pak je vložíme na plech vymazaný máslem, posypeme grilovacím kořením (nebo kořením na americké brambory) a rozmarýnem. Zapečeme do zlatova.
Zdroj: Farmářské řízky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/farmarske-rizky-0 [On-line 19.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář