reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jiříkova hrachovka

Ingredience

  • hrách 200 g
  • uzené maso 250 g
  • masox 1 kus
  • mouka na zahuštění 1 lžíce
  • bobkový list 1 kus
  • nové koření 3 kuličky
  • cibule 1 kus
  • česnek 4 stroužky
  • majoránka 1 špetka
  • zelená petrželka 1 snítka
  • olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Do vody vsypu hrách s masoxem a nechám pomaluuvařit doměkka. Mezitím si nastrouhám cibuli a česnek, na pánvičce si osmahnu kousky uzeného masa, které do hrachové polévky přidám i s olejem (sádlem), na němž se restovalo. Až bude hrách poloměkký, tak přidám připravenou zeleninu a vše povařím doměkka. Nakonec zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a ještě pět minut vařím se špetkou rozemnuté majoránky. Nakonec ozdobím i dochutím zelenou petrželkou a dle chuti dosolím.

Zdroj: Jiříkova hrachovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jirikova-hrachovka [On-line 19.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.