- pepř 3 kuličky
- sůl 1 lžíce
- česnek 4 stroužku
- vejce 1 kusu
- hladká mouka 2 lžíce
- sladká paprika 3 lžičky
- červené fazole 1 konzerva
- mražená zelenina 1 balení
- cibulka 1 kusu
- máslo na jíšku 50 g
- hladká mouka na lečka 200 g
Fazole dáme vařit asi na pět minut do litru a půl vody, poté přidáme rozmačkaný česnek, zeleninu, sůl a pepř. Osmažíme cibulku dozlatova, přidáme sladkou papriku a vsypeme do polévky, kterou ještě zahustíme jíškou a dochutíme.
Z mouky, vejce a vody uděláme tužší nočky – lečka – a zavaříme je do polévky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fasula-s-leckama [On-line 1.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář