- 400 g zelených fazolek
100 g šalotky
dýňový olej
400 g hub shiitake
olivový olej
1 fenykl
česnek
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
bílý pepř
na ozdobení:
- 5 artyčoků
cherry rajčata
balzamikový krém
Fazolky uvaříme do měkka, po vychladnutí je podélně rozpůlíme, přidáme nasekanou šalotku, dýňový olej, trochu soli a pepře, promícháme a na talíři vtlačíme do vykrajovátka. Nahoru přidáme ještě osolené, opepřené a na olivovém oleji orestované houby shiitake smíchané s nakrájeným fenyklem, který jsme předem uvařili s česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Ozdobíme cherry rajčátkem a kousky naložených artyčoků, které zakápneme balzamikovým krémem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/347-fazolkovy-salat-s-houbami-shiitake/
Poslední tip, trik či komentář