reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolová polévka ze Sorošky

Ingredience

  • hnědé fazole 1 balení
  • uzené vepřové koleno 1 kus
  • dobrá papriková klobása (maďarská, spišská, dunajská) 1 kus
  • sladká smetana na vaření 1 kelímek
  • větší mrkev 1 kus
  • kořenová petržel 1 kus
  • kus celeru 1 dávka
  • větší cibule 1 kus
  • sladká paprika 1 špetka
  • mletý černý pepř 1 špetka
  • masox 1 kostka
  • bobkový list 1 kus
  • nové koření 1 kulička
  • celý černý pepř 3 kusy

Do většího hrnce dáme vařit mírně osolené a omyté koleno společně s fazolemi, kořením a oloupanou cibulí vcelku. Nakrájíme si klobásku a očištěnou kořenovou zeleninu na kolečka a kostky. Když koleno asi po hodině a půl změkne a maso jde od kosti, tak jej vyjmeme a do vývaru s fazolemi přidáme na tuku opraženou klobásu a zeleninu zaprášenou mletou paprikou. Mezitím si maso obereme a nakrájíme je na menší kousky. Poté, co jsou zelenina a fazole měkké, přidáme kousky kolínka a vše ještě provaříme. Polévku dochutíme kostkou masoxu, mletým pepřem a plotýnku zmírníme na nižší stupeň. Do kelímku se sladkou smetanou si přidáme asi 2 polévkové lžíce polohrubé mouky, dobře rozmícháme a za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme a zahuštěnou polívku odstavíme. Dochutíme jednou až dvěma lžícemi octa.

Zdroj: Fazolová polévka ze Sorošky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fazolova-polevka-ze-sorosky [On-line 25.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.