4 porce
- 60 dkg mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 2 papriky
- 30 dkg rajského protlaku
- 1 nebo více kávových lžiček chili
- 40 dkg červených fazolí
- 3 dl piva
- bobkový list
- sůl
- pepř
Fazole uvaříme do měkka ve vodě okořeněné bobkovým listem. Orestujeme si najemno nasekanou cibulku, přihodíme k ní papriku nakrájenou na kolečka a hovězí maso. Osolíme, přidáme chili, a když jsme s vařením v poločase, přilijeme také pivo.
Až maso úplně změkne, přimícháme rajský protlak, který spolu s masem krátce restujeme. Nakonec přidáme předem uvařené fazole a všechny ingredience společně necháme ještě jednou přejít varem. Pak už nezbývá, než hotové chili podávat.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3529
Poslední tip, trik či komentář