Suroviny:
- 30 ml olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 500 g mušlí (srdcovky)
- 3 vyzrálá rajčata (zbavíme semínek)
- 2 bobkové listy
- sůl
- hrnek vařených fazolí (vaříme s bylinkami)
- rybí vývar
- hrst koriandru
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vložíme rozmáčknutý stroužek česneku, jakmile se rozvoní, vložíme mušle srdcovky, promícháme, vložíme dužinu z rajčat (zbavíme semínek) nakrájenou na kostičky, přidáme bobkový list, osolíme, promícháme a provaříme. Vložíme předem uvařené fazole, podlijeme rybím vývarem, provaříme a na závěr vmícháme nasekaný koriandr.
Zdroj: Feijoada; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1727-feijoada/ [On-line 02.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář