Suroviny
- špekáčky 10 ks
- černé pivo 1 plechovka
- velká cibule 3 ks
- paprika (různé barvy) 4 ks
- sůl
- kečup
- cukr 4 lžíce
- pepř
Špekáčky rozpůlíme, na povrchu nařežeme na ježka a dáme do pekáče s cibulí nakrájenou na kolečka péct nasucho do trouby. Otáčíme, aby se opekly z obou stran. Do kastrůlku nalijeme pivo, kečup, sůl, cukr a necháme přivést k varu, až se nám vytvoří hustší omáčka. Mícháme. Papriky nakrájíme na kolečka. Když jsou špekáčky upečené, přisypeme papriku, nalijeme hotovou omáčku a pečeme ještě asi 20 až 30 minut. Podáváme s čerstvým chlebem.
Zdroj: Fešáci na černém pivu po česku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fesaci-na-cernem-pivu-po-cesku [On-line 09.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář