reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fideua

4 porce

Fideua je typický pokrm pro Katalánsko. Je to pánev plná nudlí s rozličnou ingrediencí, zeleninou, kuřecím masem nebo mořskými plody. Mořské plody jsou nejtradičnějším doplňkem.

  • 500 g olihní (neboli kalamáry, angl. squid)
  • 12 tygřích krevet
  • olivový olej
  • 1 nastrouhaná cibule
  • 2 nastrouhaná rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • asi 1 litr silného rybího vývaru
  • 300 g tenkých nudlí

na podávání − allioli česneková majonéza

  • 1 vejce
  • asi 150 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme a opečeme krevety, vyjmeme, osmahneme olihně, vyjmeme, poté opečeme nastrouhanou cibuli. Během opékání můžeme přidat trochu oleje, je-li třeba. Na cibuli vlijeme nastrouhaná rajčata a asi 10 minut restujeme, vmícháme nahrubo nasekaný česnek, osmahneme, lehce vmícháme suché nevařené nudle, zalijeme vývarem, vložíme zpět krevety a olihně a zavaříme, až jsou nudle hotové.

Fideua se podává s česnekovou majonézou. V úzké nádobě rozmixujeme pomocí ponorného mixéru celé vejce s olivovým olejem, česnekem a trochou soli. S nádobou při mixování netřeseme.

Zdroj: Fideua; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1032 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.