Ingredience
- 50 g cibule
- 20 g zázvoru
- 30 g hnědého cukru
- 150 g sušených datlí
- 150 g sušených fíků
- 20 ml červeného vinného octa
- Drcený pepř
- Sůl
- Pomerančový džus
- Kardamom
- Hruška
Na fíkové čatný si nakrájíme cibuli, zázvor, fíky a datle. Tyto ingredience ochutíme solí a drceným pepřem a pod poklicí dusíme s vinným octem, cukrem a pomerančovou šťávou. Tu podle potřeby v průběhu dušení přidáváme.
Čatný doporučujeme například jako přílohu k nakrájené kuřecí terině.
Zdroj: Fíkové čatní; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2589-fikove-catni/ [On-line 30.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář