Ingredience:
- 250 g lososa,
- 10-12 cherry rajčat,
- 10 brambor,
- 3 malé mrkve,
- 1 celer,
- máslo,
- olivový olej,
- 50 g parmezánu,
- lístky bazalky,
- 250 ml mléka,
- sůl
- pepř
1. Nejprve dám vařit oloupané brambory a vařím je až do změknutí. Mezitím překrájím rajčátka na poloviny a rozmístím na plech. Lehce je osolím a opepřím, zakápnu olivovým olejem, na každé dám lístek bazalky, trochu parmezánu a dám je péct do trouby na deset minut při teplotě 180°C.
2. Mrkev a přibližně stejně velký kousek celeru nakrájím na drobounké kostičky a orestuji je na troše másla. Uvařené brambory scedím, přidám orestovanou zeleninu, kousek másla a rozšťouchám je. Potom přidávám po troškách mléko a vytvořím jemnou kaši.
3. Filátka z lososa očistím, umyju, lehce opepřím a osolím. Položím je kůží dolů na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. Na bocích filetu kontroluji propečení a asi po 2-3 minutách z každé strany je vyjmu. Předkrm je hotov.
Zdroj: Filátko z lososa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filatko-z-lososa [On-line 21.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář