reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filátko z lososa

Ingredience:

  • 250 g lososa,
  • 10-12 cherry rajčat,
  • 10 brambor,
  • 3 malé mrkve,
  • 1 celer,
  • máslo,
  • olivový olej,
  • 50 g parmezánu,
  • lístky bazalky,
  • 250 ml mléka,
  • sůl
  • pepř

1. Nejprve dám vařit oloupané brambory a vařím je až do změknutí. Mezitím překrájím rajčátka na poloviny a rozmístím na plech. Lehce je osolím a opepřím, zakápnu olivovým olejem, na každé dám lístek bazalky, trochu parmezánu a dám je péct do trouby na deset minut při teplotě 180°C.

2. Mrkev a přibližně stejně velký kousek celeru nakrájím na drobounké kostičky a orestuji je na troše másla. Uvařené brambory scedím, přidám orestovanou zeleninu, kousek másla a rozšťouchám je. Potom přidávám po troškách mléko a vytvořím jemnou kaši.

3. Filátka z lososa očistím, umyju, lehce opepřím a osolím. Položím je kůží dolů na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. Na bocích filetu kontroluji propečení a asi po 2-3 minutách z každé strany je vyjmu. Předkrm je hotov.

Zdroj: Filátko z lososa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filatko-z-lososa [On-line 21.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.