4 porce
- 4 filety z kapra s kůží
- 4 brambory
- 8 cherry rajčat
- 1 červená cibule
- 1 citron
- 1 snítka tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- olej extra virgin
- sůl
- bílý pepř
Filety osolíme a opepříme, kůži na několika místech nařízneme a rybu orestujeme na olivovém oleji, nejdříve ze strany s kůží. Jakmile se maso zatáhne, přidáme citronovou šťávu, rozmarýn a tymián a necháme chvilku restovat, aby se chutě spojily.
Brambory oloupeme, uvaříme a smícháme s nakrájenou cibulkou a rajčátky. Servírujeme spolu s kaprem, nakonec zakápneme olivovým olejem a ozdobíme bylinkami.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=698&u=342
Poslední tip, trik či komentář