reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filety z lososa

Ingredience

  • filetů z lososa (á 125 g) 5 kusů
  • limetka 1 kus
  • česnek, mletý pepř, čerstvá bazalka 1 dávka
  • sypaný parmazán 1 dávka
  • med 1 dávka
  • sůl 1 dávka
  • olivový olej 100 ml
  • máslo 150 g
  • šlehačka 1 kus
  • mrkev,petržel 1 kus
  • jíška 1 dávka
  • kuličky nového koření 3 kusy
  • lžička nastrouhaného muškátového oříšku 1 kus

Připravíme si marinádu na rybu: Do nádoby nalijeme olivový olej, přidáme lžičku medu, soli, půl lžičky vymačkané limetky nebo citronu, pokrájenou bazalku, mletý pepř a asi 50 g sypaného parmazánu. Promícháme a filety potřeme touto marinádou a pokapeme limetkou a na každý položíme plátek másla. Takto necháme hodinu uležet a upečeme v troubě za osm minut při 180 stupních Celsia.

Na šťouchané brambory budeme potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 100–200 ml mléka

Bylinkové máslo:

  • 2 lžičky koření na bylinkové máslo
  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • sádlo

Umícháme si bylinkové máslo z uvedených surovin a uvaříme si brambory doměkka. Půlku brambor si s horkým mlékem, máslem a dvěma lžičkami bylinkového másla ušleháme na bramborovou kaši. Druhou půlku uvařených brambor si rozšťoucháme, přidáme cibulku osmaženou na sádle a osolíme. Pak kaši a šťouchané brambory smícháme a ještě přidáme nakrájenou pažitku.

Na špenát budeme potřebovat:

  • 150 ml smetany na vaření
  • 700 g listového špenátu
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 50 ml oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • bešamelová omáčka na zahuštění

Na špenát si nejprve osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme dva stroužky česneku. Nyní přidáme listový špenát a 100 ml vody a dusíme čtvrt hodiny. Poté přidáme smetanu, bešamelovou omáčku zbytek lisovaného česneku, sůl a mletý pepř a lehce podusíme – stačí pět minut. Chuť špenátu opět ještě zvýrazníme sypaným parmazánem.

Zdroj: Filety z lososa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filety-z-lososa [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.