6−8 porcí
- dva druhy masových klobásek
- 1 cuketa
- 1 brokolice
- 2 červené papriky
- 12 cherry rajčátek
- plocholistá petržel
- olivový olej
- sezamové semínko
- 2 velké bagety
Omáčka
- 250 g zakysané smetany
- 100 g drcených rajčat
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- pažitka
- sůl
Klobásky a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky, promícháme s olivovým olejem, sekanou petrželkou, sezamovým semínkem, napícháme na špíz a ogrilujeme.
Zakysanou smetanu rozmícháme s drcenými rajčaty, oloupaným a na drobné kostičky nakrájeným řapíkatým celerem, pažitkou, dochutíme solí.
Bagety nakrájíme na stejné díly, nakrojíme (nerozkrojíme zcela) a rozpečeme. Do bagety vložíme špíz a omáčku, bagetu zaklapneme, vytáhneme jehlu a podáváme.
Zdroj: Filipův letní špíz; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1118 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář