reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filírovaná kachní prsa

Ingredience

  • kachní prsa 5 kusů
  • sůl a pepř 1 špetka

na omáčku:

  • švestková povidla 200 g
  • voda 300 ml
  • smetana podle chuti 1 dávka
  • hřebíček 1 kus
  • špetka skořice 1 špetka
  • kousek másla na zjemnění 1 dávka

na šťouchané brambory:

  • střední brambor 10 kusů
  • šalotka a jarní cibulka 2 kusy
  • petržel 1 hrst
  • máslo na orestování 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Kachní prsa si očistíme, z obou stran maso osolíme a opepříme a kůži lehce nařízneme na mřížky. Rozpálíme pánev a prsa položíme kůží dolů. Bez tuku na mírném plameni je pečeme bez obav 13–15 minut, poté prsa otočíme a necháme na pánvi ještě 2–3 minuty. Když se prsa restují, připravíme si švestkovou omáčku. Do hrnce dáme vodu, přidáme povidla (nejlépe domácí) a necháme je rozvařit ve vodě. Přidáme hřebíček a špetku skořice. Podle chuti přidáme smetanu a popřípadě máslo. Prsa vyndáme z pánve a necháme odpočinout na prkýnku. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme si brambory, nakrájíme je a necháme uvařit doměkka. Na másle orestujeme cibulku, kterou prošťoucháme s brambory a možno i s troškou smetany. Brambory dochutíme a podáváme s plátky prsou a s omáčkou.

Zdroj: Filírovaná kachní prsa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/filirovana-kachni-prsa [On-line 16.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.