reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambované medailonky ze tří druhů masa

  • hovězí svíčková
    jalovec
    gin
  • kuřecí prsíčka
    kari
    koňak
    rozinky
  • vepřová panenka
    černý pepř
    slivovice
    sušené švestky
  • chilli papričky
    olej
    uzený bok na plátky
    slanina
    sůl

Hovězí, kuřecí a vepřové maso nakrájíme na plátky. Hovězí naložíme do rozmixovaného jalovce s olejem a zakápneme trochou ginu. Na kuřecí použijeme kari s olejem a koňak, a na vepřové maso pepř s olejem a slivovici. Máme-li rádi pikantní chuť, můžeme do kterékoli marinády přidat i chilli. Poté maso obtočíme plátky slaniny, spíchneme jehličkou, případně bambusovým párátkem a zastříkneme alkoholem. Hovězí ginem, kuřecí koňakem a vepřovou panenku slivovicí. Až se maso zaleží, osolíme ho a krátce z obou stran opečeme. Mezitím si na třech pánvích rozehřejeme na kousky nakrájenou slaninu. Do první přidáme švestky a vepřovou panenku, do druhé rozinky a kuřecí prsa a do třetí celý jalovec s hovězí svíčkovou. Až se maso začne opékat, zalijeme ho příslušným alkoholem, necháme chvíli prohřát, poté pánev nakloníme, zapálíme, krátce oflambujeme a servírujeme ještě hořící!

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/243-flambovane-medailonky-ze-tri-druhu-masa/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.