reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambované ovoce na medu se zmrzlinou a čokoládou

  • 2 jablka
  • 2 banány
  • 0,5 dl domácího calvadosu
  • 0,1–0,2 dl rumu
  • med
  • kakao
  • škrobová moučka
  • cukr
  • máslo
  • lístky máty na dozdobení

Čokoláda:

Ve vodní lázni rozpustíme máslo. V misce rozmícháme kakao, cukr a dvě lžíce Solamylu. Postupně přisypáváme k máslu směs kakaa a mícháme, dokud nevznikne kakaová hmota. Zředíme ji rumem a necháme lehce povařit. Místo rumu můžeme použít mléko nebo smetanu.

Ovoce:

Oloupeme ovoce, jablka nakrájíme na měsíčky a banány podélně rozřízneme. Na pánvi rozpustíme trochu másla a přidáme med. Jakmile zpění, vložíme ovoce a opečeme je ze všech stran dozlatova. Vlijeme calvados, necháme asi deset vteřin odpařit, pak opatrně zapálíme a necháme alkohol vyhořet. Hned dáváme na talíř.


Pomocí lžíce vykrojíme ze zmrzliny kopečky, dáme je na talířky a obložíme horkým ovocem z pánve. Vše přelijeme tekutou čokoládou a dozdobíme lístkem máty.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flambovane-ovoce-na-medu-se-zmrzlinou [On-line 18.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.