- 2 jablka
- 2 banány
- 0,5 dl domácího calvadosu
- 0,1–0,2 dl rumu
- med
- kakao
- škrobová moučka
- cukr
- máslo
- lístky máty na dozdobení
Čokoláda:
Ve vodní lázni rozpustíme máslo. V misce rozmícháme kakao, cukr a dvě lžíce Solamylu. Postupně přisypáváme k máslu směs kakaa a mícháme, dokud nevznikne kakaová hmota. Zředíme ji rumem a necháme lehce povařit. Místo rumu můžeme použít mléko nebo smetanu.
Ovoce:
Oloupeme ovoce, jablka nakrájíme na měsíčky a banány podélně rozřízneme. Na pánvi rozpustíme trochu másla a přidáme med. Jakmile zpění, vložíme ovoce a opečeme je ze všech stran dozlatova. Vlijeme calvados, necháme asi deset vteřin odpařit, pak opatrně zapálíme a necháme alkohol vyhořet. Hned dáváme na talíř.
Pomocí lžíce vykrojíme ze zmrzliny kopečky, dáme je na talířky a obložíme horkým ovocem z pánve. Vše přelijeme tekutou čokoládou a dozdobíme lístkem máty.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flambovane-ovoce-na-medu-se-zmrzlinou [On-line 18.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář