reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flambovaný ananas

Ingredience

  • cukr krystal 60 g
  • kelímek smetany 1 kus
  • bílky 2 kusy
  • vanilkový cukr 1 kus
  • žloutky 3 kusy
  • flambovaný ananas 3 kusy
  • ananas 500 g
  • skořicový cukr 2 lžičky
  • amaretto likér 100 ml
  • máslo 300 g
  • čerstvá máta 5 lístků
  • jahody na ozdobu 5 kusů
  • lžička nastrouhaného muškátového oříšku 1 kus

Na zmrzlinu si nejprve asi tři minuty ušleháme žloutky a cukr. Ke žloutkům přidáme sníh z bílků a ušlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem. Směs nalijeme do nádoby a dáme do mrazáku na dvě až tři hodiny.

Na flambovaný ananas si nakrájíme ovoce na kostičky. Ananas usmažíme v pánvi na másle a skořicovém cukru. Nejprve lehce zkaramelizujeme základ a poté osmažíme ananas, kterému stačí čtyři minuty. Přilejeme likér amaretto, zapálíme a oflambujeme.

Na dezertní talíř servírujeme kupičku domácí zmrzliny, vedle ananas se šťávou, celé ozdobíme mátou a čerstvou jahodou.

Zdroj: Flambovaný ananas; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flambovany-ananas [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.