na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 20 ml mléka
- 85 ml teplé vody
- 4 g sušeného droždí
- telecí žebra
- mrkev
- řepa
- rukola
- 1/2 cibule
- chilli paprička
- tymián
- rozmarýn
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
na omáčku:
- smetana
- křen
- sůl
- pepř
Telecí žebra osolte a opepřete z obou stran. Vložte do pekáčku a přidejte nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kousky chilli papričky a mrkev. Přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte doměkka.
Celou řepu osolte, opepřete, zakápněte olejem, přidejte tymián a rozmarýn, zabalte do alobalu a vložte do trouby.
Mezitím si připravte těsto: v míse smíchejte mouku, mléko, vodu a droždí, vytvořte těsto, misku zabalte do fólie a nechte vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyválejte, přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Teď si připravte křenovou omáčku: smetanu lehce vyšlehejte, nastrouhejte do ní křen, osolte, opepřete a promíchejte.
Upečené maso oberte, nakrájejte nadrobno, dosolte a opepřete a přidejte petrželku.
Chleba vyndejte z trouby, potřete omáčkou, nandejte nakrájenou řepu, maso, navrch znovu přidejte trochu omáčky a posypte rukolou pokapanou olivovým olejem.
Zdroj: FLAT BREAD; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-s-neobvyklymi-pokrmy [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář