Ingredience
- hrnek nastrouhaného ementálu 2 dávky
- hrnek nastrouhaného sýru gruyère 2 dávky
- česnek 1 stroužek
- jeden a půl hrnku suchého bílého vína 1 dávka
- citronová šťáva 1 lžička
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- třešňovice 3 lžíce
- muškátový oříšek 1 špetka
Seříznutým česnekem nejprve vytřeme ohnivzdornou nádobu na fondue. Do nádoby přidáme víno a citronovou šťávu a zahříváme. Při stálém míchání do osmičky postupně přidáváme sýr. Smícháme pálenku a kukuřičný škrob a přidáme do směsi. Sýr mírně bublá, krásně se taví a je náhle hladký. Směs povaříme 2 až 3 minuty a okořeníme dle chuti. Pozor, nepřipálit! V sýrové omáčce si na speciální vidličce namáčíme asi dvouapůlcentimetrové kostky pokrájené z bagety nebo kolečka z úzkého rohlíku a s chutí konzumujeme.
Zdroj: Fondue Neuchatel ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fondue-neuchatel [On-line 13.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář