reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fondue Neuchatel

Ingredience

  • hrnek nastrouhaného ementálu 2 dávky
  • hrnek nastrouhaného sýru gruyère 2 dávky
  • česnek 1 stroužek
  • jeden a půl hrnku suchého bílého vína 1 dávka
  • citronová šťáva 1 lžička
  • kukuřičný škrob 1 lžíce
  • třešňovice 3 lžíce
  • muškátový oříšek 1 špetka

Seříznutým česnekem nejprve vytřeme ohnivzdornou nádobu na fondue. Do nádoby přidáme víno a citronovou šťávu a zahříváme. Při stálém míchání do osmičky postupně přidáváme sýr. Smícháme pálenku a kukuřičný škrob a přidáme do směsi. Sýr mírně bublá, krásně se taví a je náhle hladký. Směs povaříme 2 až 3 minuty a okořeníme dle chuti. Pozor, nepřipálit! V sýrové omáčce si na speciální vidličce namáčíme asi dvouapůlcentimetrové kostky pokrájené z bagety nebo kolečka z úzkého rohlíku a s chutí konzumujeme.

Zdroj: Fondue Neuchatel ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fondue-neuchatel [On-line 13.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.