reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulačka

Suroviny

  • cibule 1 kg
  • bouquet garni
  • máslo 80 g
  • hovězí vývar 1,2 l
  • hladká mouka 2 lžíce
  • bílé víno 100 ml
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1 lžička
  • bageta 12 plátků
  • nastrouhaný sýr (comté nebo gouda) 300 g

Cibuli nakrájejte na tenké nudličky. Na středním ohni rozehřejte máslo, přidejte cibuli a pomalu restujte za občasného míchání asi deset minut. Přiklopte pokličkou a nechte dusit pět minut. Poté zamíchejte a duste dalších pět minut. Sundejte poklici a za častého míchání nechte cibuli pomalu zhnědnout. Bude to trvat asi 20 minut.

Připravte si mezitím bouqetgarni – z pórku odkrojte asi deseticentimetrovou zelenou část listu, do níž zabalte bobkový list, tymián a stonky petržele. Pevně převažte kuchyňským provázkem. Zkaramelizovanou cibuli zaprašte moukou, minutu zarestujte, přidejtebouqetgarni a víno, které nechte zcela vyvařit. Přilijte vývar, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte asi půl hodiny.

Troubu rozpalte na 200 stupňů. Na plech položte pečicí papír. Nakrájejte bagetu na plátky, posypte je sýrem a nechte zapéct v troubě.

Gratinované pečivo servírujte na dno talíře a zalijte horkou polévkou.

Zdroj: Francouzská cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-11  [On-line 21.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.