- hovězí kližka 500 g
- bobkový list 1 kus
- nové koření 1 špetka
- celý pepř 1 špetka
- sůl 1 lžička
- větší cibule 8 kusů
- slanina 150 g
- olej 1 lžíce
- větší bageta či veka 1 kus
- eidam 150 g
- grilovací koření 1 špetka
- větší mrkev 1 kus
- větší petržel 1 kus
- vejce 1 kus
Z kližky, zeleniny a koření uvaříme hovězí vývar. V rendlíku na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na malé kostky nakrájenou anglickou slaninu a dalších pět minut restujeme. Odstavíme a takto připravenou směs přidáme do scezeného horkého vývaru. Dochutíme solí, mletým pepřem, případně polévkovým kořením.
Veku nakrájíme na plátky a namažeme na ni směs připravenou z nastrouhaného sýra, který smícháme s vejcem a grilovacím kořením. Takto připravené veky zapečeme v troubě dozlatova. Do talíře vložíme zapečenou veku a přelijeme ji horkou cibulačkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-1 [On-line 7.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář