reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulačka

  • hovězí kližka 500 g
  • bobkový list 1 kus
  • nové koření 1 špetka
  • celý pepř 1 špetka
  • sůl 1 lžička
  • větší cibule 8 kusů
  • slanina 150 g
  • olej 1 lžíce
  • větší bageta či veka 1 kus
  • eidam 150 g
  • grilovací koření 1 špetka
  • větší mrkev 1 kus
  • větší petržel 1 kus
  • vejce 1 kus

Z kližky, zeleniny a koření uvaříme hovězí vývar. V rendlíku na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na malé kostky nakrájenou anglickou slaninu a dalších pět minut restujeme. Odstavíme a takto připravenou směs přidáme do scezeného horkého vývaru. Dochutíme solí, mletým pepřem, případně polévkovým kořením.

Veku nakrájíme na plátky a namažeme na ni směs připravenou z nastrouhaného sýra, který smícháme s vejcem a grilovacím kořením. Takto připravené veky zapečeme v troubě dozlatova. Do talíře vložíme zapečenou veku a přelijeme ji horkou cibulačkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-1 [On-line 7.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.