reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulačka

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 kg cibule,
    tymián a rozmarýn,
    100 g másla,
    2 lžíce krystalového cukru,
    drcený černý pepř,
    bobkový list,
    sůl,
    200 ml kvalitního polosuchého bílého vína,
    1 lžíci krupice,
    1 l kuřecího vývaru

Krutony:

  • francouzská bageta,
  • 200 g tvrdého sýra Gruyere nebo Ementálu

Cibuli nakrájíme nahrubo. V hranci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami. Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme pepř, bobkový list, sůl a zalijeme vínem. Promícháme a víno necháme vyvařit. Pak vsypeme krupici a opražíme ji. Zalijeme kvalitním kuřecím vývarem a necháme pomalu vařit asi 20 minut.

Z bagety nakrájíme kolečka a dáme je opéct do trouby na 150 °C. Ke konci pečení krutony posypeme nastrouhaným sýrem a necháme jej na krutonech rozpustit. Polévku nalijeme do šálků a podáváme s krutony.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/francouzska-cibulacka-7-1-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.