reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karamelový krém

Na 4 porce potřebujeme:

Karamel:

  • 80 g krupicového cukru,
  • 100 ml vody

Krém:

  • 4 vejce,
  • 40 g krupicového cukru,
  • 500 ml mléka,
  • ½ vanilkového lusku

Dohotovení:

  • 20 ml smetany ke šlehání,
  • 100 g čerstvého ovoce (maliny, jahody)

Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem a zalijeme asi 100 ml studené vody. Na mírném ohni necháme vařit, dokud cukr nezkaramelizuje. Při varu nemícháme, aby se netvořila pěna. Horký karamel vylijeme na dno 6 ohnivzdorných zapékacích misek.

Vejce utřeme s cukrem do pěny. Mléko svaříme s vanilkovým luskem a necháme vychladnout asi na 60 °C. Pak vmícháme vaječnou pěnu a přecedíme přes husté sítko. Hmotu rozlijeme do misek na karamel.

Formičky naskládáme do pekáčku s vyšším okrajem a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečeme v troubě při 150 °C 50 až 60 minut; doba pečení záleží na výšce krému v misce.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/karamelovy-krem-8-1-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.