reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa s omáčkou z vína

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 ks kachních prsou,
    sůl, pepř,
    2 lžíce oleje,
    200 ml červeného vína,
    tymián,
    2 lžičky krystalového cukru,
    sůl, pepř,
    50 ml portského vína,
    2 lžíce másla

Příloha:

  • 1 šalotka,
  • 2 stroužky česneku,
  • 200 g slaniny,
  • 2 lžíce másla,
  • 400 g zelených fazolek,
  • sůl, pepř

Kůži na kachních prsou nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a lehce potřeme olejem. Prsa opečeme na pánvi kůží dolu, pak je otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a 4 minuty dopečeme. Pak je necháme 3 minuty odležet a nakrájíme na plátky.

Na omáčku svaříme víno s tymiánem na 1/5. Ochutíme cukrem, solí a pepřem. Přilijeme portské víno, přidáme máslo a umixujeme.

Na přílohu ovaříme fazolky. Šalotku nakrájenou na jemno zpěníme na másle s česnekem a slaninou. Osolíme, přidáme fazolky a krátce prohřejeme.

Na talíř servírujeme fazolky, na plátky nakrájené kachní prso a lehce přelijeme omáčkou z červeného vína.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kachni-prsa-z-omackou-z-vina-21-1-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.