Ingredience:
- 400g hovězího masa
- 6 ks karotka
- 2 ks petržel
- suché červené víno
- 2 cibule
- tymián
- rozmarýn
- bazalka
- černý pepř
- nové koření
- hovězí bujón
- olivový olej
- slanina
- 2x brambora
Maso a zeleninu naložíme na hodinu do vína, ideální je to udělat jako první před vařením, na chuť přidáme tymián, rozmarýn a bazalku. Na oleji orestujeme slaninu a přidáme maso oddělené od zeleniny a vína, to pak dolejeme, až se maso hezky zatáhne, vaříme tři hodiny, doléváme vývar nebo bujón a na závěr dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Francouzská hovězí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-hovezi-polevka [On-line 31.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář